VJAA

VJAA-Themamiddag 23 mei 2019: Internationale arbeid

Op donderdag 23 mei 2019 vindt de volgende themamiddag van de VJAA plaats, met als onderwerp “Internationale arbeid”. Verschillende aspecten van het internationale arbeidsrecht komen aan bod.

Na het succes van eind vorig jaar volgt na de themamiddag voor de tweede keer het VJAA diner. Voor dit diner is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De plaatsen worden op volgorde van inschrijving toebedeeld. Wees er dus snel bij! Je kunt alleen deelnemen aan het diner als je ook deelneemt aan de themamiddag.

Datum:             23 mei 2019

Locatie:            Winkel van Sinkel in Utrecht

 

Programma themamiddag

Het programma ziet er als volgt uit.

13.00 – 13.15 uur:   Inloop

13.15 – 13.30 uur:   Opening door dagvoorzitter Moniek Willemsen (Shell)

13.30 – 14.30 uur:   lezing van Pieter Krop (Kroes advocaten)

14.30 – 15.15 uur:   lezing van Olav Kremers (Courdid)

15.15 – 15.30 uur:   Pauze

15.30 – 16.30 uur:   lezing van Klara Boonstra (Leerstoel Internationaal Arbeidsrecht)

16.30 – 17.15 uur:   Paneldiscussie

17.30 – 18.30 uur:   VJAA-borrel

19.00 – 22.00 uur:   VJAA-diner

 

Introductie lezingen

Pieter Krop: Werknemers van buiten de EU mogen niet zomaar in Nederland werken. Wanneer is een werkvergunning eigenlijk nodig? Welke opties zijn daarvoor? Wat zijn de gevolgen als er zonder vergunning wordt gewerkt? Pieter Krop zal op deze en andere vragen rond het aannemen van buitenlandse werknemers ingaan.

Olav Kremers: Je wordt gebeld door een van je Nederlandse cliënten. Vanuit hun Belgische Holding wordt een werknemer gedurende 1 jaar naar Nederland uitgezonden. Ze vragen jou om advies bij het opstellen van een uitzendovereenkomst. Simpel. Maar hoe zit het met de loonbelasting en de sociale zekerheid? Kan jij je cliënt op weg helpen?

Klara Boonstra: Wat doe je als advocaat, als je drie Filipijnse vrachtwagenchauffeurs in een truck met een Nederlands kenteken op een parkeerplaats in Hoogeveen aantreft? Ze wonen al drie maanden in hun truck. Ze hebben nooit vrij, rijden steeds vrij korte ritten in de Benelux. Ze hebben de laatste paar weken geen loon ontvangen en daarvoor sowieso al heel weinig. Af en toe krijgt een van hen een paar tientjes van de werkverdeler in Limburg. Als je het omrekent nog geen 90 cent per uur! Hoe ga je hiermee om?

 

Meld je nu aan voor de themamiddag en het diner, of alleen voor de themamiddag, via info@vjaa.nl. We hopen je te zien donderdag 23 mei a.s.!